Consultanta Fiscala | Intocmire Revisal | Servicii contabilitate Bucuresti

Dinamic Business Contabilitate

Social

Angajeaza absolventi si poti primi bani de la stat

Agentia de ocupare a fortei de munca incurajeaza integrarea in piata muncii a tinerilor absolventi, care nu au mai fost angajati de la data absolvirii ultimei forme de invatamant, prin acordarea unor facilitati persoanelor care ii angajeaza.

Astfel, la aceasta data, persoanele care angajeaza, pe perioada nedeterminata, absolventi in conditiile de mai sus, vor primi lunar, pe o perioada de 12 luni (in cazul absolventilor cu handicap pentru o perioada de 18 luni), pentru fiecare absolvent:

  • 500 lei pentru absolventii ciclului inferior al liceului (bacalaureat) sau ai scolilor de arte si meserii;
  • 600 lei pentru absolventii de invatamant secundar superior (colegiu) sau invatamant postliceal;
  • 750 lei pentru absolventii de studii superioare (licenta sau master).
  • Absolventii pot fi incadrati o singura data pentru fiecare forma de invatamant, in termen de maxim 12 luni de la absolvirea studiilor.

ATENTIE! Absolventul nu trebuie sa fi fost angajat cu contract individual de munca in alta parte de la data absolvirii. Sunt permise contracte individuale de munca, incetate anterior datei absolvirii.

Angajatorii care doresc sa beneficieze de subventia pentru angajarea absolventilor trebuie sa semneze o conventie cu Agentia de ocupare a fortei de munca, judeteana sau a municipiului Bucuresti. Contractul de munca nu trebuie sa fie incetat mai devreme de 18 luni de la semnarea conventiei. In caz contrar, subventia primita de angajator trebuie restituita.

In cazul in care insa contractul individual de munca inceteaza prin demisia salariatului, in termenul celor 18 luni, angajatorul nu va fi obligat sa restituie sumele primite.

Daca angajatorul continua raporturile de munca cu salariatul si dupa cele 18 luni, atunci poate beneficia, timp de 2 ani de la implinirea perioadei mentionate, de un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane si virate (contributia de asigurari sociale, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, contributia de asigurari pentru somaj).


CONTACT

Dinamic Business Contabilitate

Piata Victoriei
Bd. Alexandru Ioan Cuza nr. 41
Bucuresti

Tel: 021.312.12.88

Fax: 031.817.86.48

Mobil: 0754.096.317

contact